_DSC3015_1.jpg

RÅDGIVNING I SAMARBEJDE MED HJERNERYSTELSESFORENINGEN

INFOBREV: Gratis forløb for vidensarbejdere med hjernerystelse - på vej tilbage på kontoret

10 pladser til kloge hoveder med rystede hjerner

Har du haft en hjernerystelse og er ved at vende tilbage til dit arbejde, kan du være en af de ti personer, der får en gratis plads på et kort rådgivningsforløb.


Vores ambition er at hjælpe dig og din arbejdsplads med at skabe mere hjernevenlige rutiner, så du kan udfolde dit talent fremover.


Konkret får du 4-5 individuelle rådgivningssessioner i løbet af fire uger, hvor vi hjælper dig med at designe en hjernevenlig arbejdsdag. En af sessionerne vil være sammen med din leder, da det er afgørende, at arbejdspladsen bakker op. De første forløb kører i april 2022 og igangsættes derefter løbende.


Projektet drives af hjerneforsker Trine Nygaard og ledelsesrådgiver Pia Hauge i samarbejde med Hjernerystelsesforeningen.


Forløbet er for dig, der:

Har haft en hjernerystelse

Er tilbage i arbejde i større eller mindre grad, men stadig oplever udfordringer

Har indendørs skærmarbejde

Har overskud til at skabe nye, hjernevenlige rutiner på din arbejdsplads


Hjernen er dit vigtigste arbejdsredskab

Udfordringen på mange kontorer er, at der er støj, forstyrrelser og skærmarbejde, som alt sammen er udtrættende. Med en hjernerystelse i bagagen er man derfor nødt til at være langt mere på forkant end andre mennesker for at skabe optimale tænke-forhold og udfolde sit potentiale. Det vil vi gerne hjælpe dig med.

Mere lys, luft og ro til arbejdet

I forløbet eksperimenterer vi med at flytte enkelte arbejdsopgaver udendørs, så der er mindre skærm, støj og forstyrrelser, der udtrætter hjernen – og dermed mere kognitivt overskud til de vigtigste opgaver. Det kan fx være et møde, der tages på telefonen, mens du går en tur? Eller en opgave, der løses med pen og papir i haven? Vi tilpasser det hele til din hverdag.

Inspiration til hele arbejdspladsen

Alle med kognitivt krævende arbejde kan have glæde af hjernevenlige rutiner. Både for at forebygge stress, løfte arbejdsglæden og fremme den intellektuelle præstation. Eksperimentet vil derfor formentligt kunne inspirere hele arbejdspladsen – ikke kun dem med rystede hjerner.

Send en mail senest 15. april 2022

Skriv en kort mail til trine@trinenygaard.dk, hvis du er interesseret i en plads. Du og din leder er velkomne til at skrive med spørgsmål.


Vi glæder os til at høre fra dig!

Pia Hauge & Trine Nygaard

***

BAGGRUND

Ca. 25.000 danskere rammer hvert år af en hjernerystelse og for en stigende andel varer symptomerne i måneder og endda år.


Vi ved endnu ikke, hvorfor nogle mennesker rammes af længerevarende følger, men et bud kunne være, at måden hvorpå vi lever og arbejder ikke er så hjernevenlig endda.

Det er ofte vanskeligt for hjernerystelsesramte at vende tilbage til arbejdet, fordi det moderne arbejdsliv hurtigt overstimulerer hjernen med bl.a. skærmarbejde, støjende omgivelser og kompleks opgaveløsning.

Projektets overordnede formål er at undersøge, hvordan det at komme ud i det fri i løbet af arbejdsdagen kan bidrage til et mere hjernevenligt arbejdsliv. Vi har fokus på, hvordan mennesker, der er ramt af senfølger fra en hjernerystelse får bedre mulighed for at fastholde deres arbejdsevne.

Erfaringer fra projektet formidles via podcast, et gratis webinar og på sociale medier.

Trine Nygaard (cand.scient., Ph.d.) har i +15 år arbejdet som hjerneforsker i både universitetsverdenen og medicinalindustrien. I dag har Trine fokus på hjernerystelse og det hjernevenlige arbejdsliv som selvstændig rådgiver og er samtidig tilknyttet Københavns Universitet som en del af Åbent Entreprenørskab. Trine er frivillig rådgiver i Hjernerystelsesforeningen.

Pia Hauge (cand.mag.) er selvstændig ledelsesrådgiver bl.a. med erfaring fra talentudvikling i DR. Pia er forfatter til bogen ”Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde”, der er et bud på, hvordan fremtidens arbejdspladser kan designes mere hjernevenligt, så trivsel, kreativitet og produktivitet løftes.

Hjernerystelsesforeningen er en landsdækkende patientforening, der arbejder på at gøre en positiv forskel for de mange danskere, der oplever akutte eller længerevarende følger af hjernerystelse.

Projektet er gjort muligt på baggrund af en bevilling fra Villum Fonden.