top of page
Pia 1.jpg

FORDYBELSES-FORKÆMPER

Den lidt længere historie om mig

I dag driver jeg mit eget konsulentfirma, hvor jeg hjælper virksomheder med at få det bedste ud af den arbejdende menneskehjerne. Jeg kombinerer hjerneforskning og organisationsteori med 15 års erfaring fra indersiden af danske virksomheder. Derudover trækker jeg på forskning i psykologi, arbejdsmiljø, ledelse, kreativitet og arkitektur. Mit budskab er: Menneskehjernen er den vigtigste ressource for en moderne virksomhed. Pas på den – og få det bedste ud af den!

Visionen!

Jeg har en klar vision om at ændre den måde, vi indretter arbejdspladser og arbejdsliv på i Danmark, så vi alle sammen kan være den skarpeste og gladeste udgave af os selv. Der er brug for det. Fordi virksomheder mere end nogensinde har brug for kreativitet og viden. Fordi vi som samfund har brug for gode hoveder, der tager kloge beslutninger. Og fordi vi selv har brug for at have et meningsfuldt arbejdsliv, hvor vi gør en forskel og får lov til at bruge vores evner.

Fordybet i fordybelse!

I 2018 havde jeg iværksat eksperimentet DR Hjernestarter og havde i flere år stået i spidsen for talentprogrammet DR Akademi. Denne førstehåndsindsigt i kloge hoveders arbejdsliv på godt og ondt gjorde det skræmmende tydeligt for mig, at mange af de initiativer, der bliver sat i værk i hele HR-branchen ikke fungerer efter hensigten. Hverken storrumskontorer, kreativitetkurser eller stressforebyggelse. Som samfund går vi simpelthen glip af en masse viden og gode ideer, fordi dygtige og engagerede mennesker ikke får lov til at bruge deres evner og fokusere deres tanker.


Derfor kastede jeg kasketten over muren, forlod DR og satte mig for at lave mit eget håndholdte forsknings- og skriveprojekt for at finde svaret på, hvordan mennesker bedst performer og trives på en moderne, digital arbejdsplads? Heldigvis var Akademisk Forlag med på ideen. Jeg satte tid af. Jeg slukkede telefonen. Jeg lod mig opsluge. Jeg fordybede mig. Jeg læste forskningsartikler og interviewede chefer og medarbejdere fra mange forskellige brancher. Jeg fandt ud af noget, som mange godt vidste i forvejen, men måske havde glemt i farten og den støjende verden: Hemmeligheden bag toppræstationer er noget så simpelt som fordybelse. Tid og ro til at arbejde.


Min faglige baggrund?

Mine første spæde konsulentskridt blev trådt i ledelses- og kommunikationsbureauet Advice, hvor jeg fra dag ét lærte at trække i jakkesæt og tage ansvaret for rådgivning af direktører, professorer og topembedsmænd, når det handlede om innovation og forandring. Samtidig arbejdede jeg som ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor jeg gennem 6 år underviste i strategi og organisationskommunikation. Mit livs nok hårdeste publikum, hvor man skal være skarp (og helst ret sjov) for at fastholde et utålmodigt publikums opmærksomhed.


Det førte mig til DR, hvor jeg i 7 år var leder og chefrådgiver i generaldirektørens stab. Mit ansvar var bl.a. at konceptudvikle og drive nye ledelses- og HR-formater til nogle af Danmarks klogeste, mest kreative – og nå ja – mest kritiske mennesker – som gudskelov stiller høje krav til både form og indhold. Jeg havde mange kasketter på, bl.a.:


  • Leder af DR Akademi – talentprogram

  • Leder af DR Hjernestarter – trivsel på en digital arbejdsplads

  • Vært for DR Pionermøder – live trendforum for medarbejdere

  • Projektleder stormøder og chefmøder 

  • Executive taleskriver og rådgiver

  • Facilitator og oplægsholder

  • Teamleder for Intern Kommunikation

  • Underviser på DRs lederuddannelse.

  • Kursusleder: ledelseskommunikation, kreativitet, konceptudvikling, mødeledelse, digital transformation, taleskrivning, branding, facilitering m.v.

  

Og i dag?

Jeg går lidt mindre i jakkesæt og lidt mere med stråhat. Taler lidt mindre og lytter til mere. Og glæder mig hver gang mennesker finder ud af, hvor effektive, kreative og glade de bliver, når de får tid og ro til en smule fordybelse.

bottom of page