top of page
Skærmbillede 2021-01-19 kl. 08.32.14.png

INSPIRATION TIL
FREMTIDENS ARBEJDSLIV?

Forest

FUTURE WORK LAB

Mental sundhed i fremtidens digitale arbejdsliv
NORDEA

CASE: "KOLLEGA TO GO"

MENTALT OVERSKUD, FÆLLESSKAB & TILHØRSFORHOLD

Jeg har fornøjelsen af at være tilknyttet Future Work Lab som fast rådgiver/projektleder. Sammen med forskere fra RUC, ITU, CBS mv. udvikler jeg eksperimenter til modige virksomheder i den finansielle sektor, der ønsker at fremme mental sundhed i fremtidens digitale arbejdsliv. 

KOLLEGA TO GO går i al sin enkelhed ud på, at 50 medarbejdere fra Nordea Operations (der arbejder iført headset foran skærmen hele dagen) skal gå en tur på 30 minutter to gange om ugen – med en ny kollega hver gang. Det i sig selv er måske ikke så vildt? Det vilde er, at gåturen faktisk bliver til noget, fordi det er prioriteret ind i kalenderen på lige fod med arbejdsopgaverne. Med gåturen forventer vi både at skabe mentalt overskud, rum til relationer og en øget følelse af at høre til. 

Vi giver medarbejderne en struktureret, social hjernepause og udvider samtidigt arbejdspladsen med et "uderum".

Udover at medarbejderne skal ud af røret, så får nogle af dem også LEDEREN I RØRET. I maj 2021 tester vi nemlig også, hvad den gammeldags telefonsamtale kan ift. distanceledelse, når teamlederne ringer til medarbejderne. Ikke noget skype. Ikke noget facetime. Kun stemmen.

Eksperimentet er en fornøjelse af drive, fordi det kombinerer empiri og følge-forskning med sjove eksperimenter. Og så er jeg vild med, at det har givet mig mudder på støvlerne, når jeg har testet ruter i skoven.

Om det virker? Det fortæller vi mere om. Og hvis nogen har fået lyst til at høre, hvordan vi har orkestreret det hele, så ræk ud.

bottom of page